Tällaisia kakkuja kesän 2017 häissä tullaan näkemään.

Kysyimme Tårta på Tårtan Sanna Seppäseltä millaisia kakkuja ensi kesäksi on tilattu. Vastaus kuului: selkeyttä, kerroskakkuja ja aitoja makuja.

Tällä hetkellä hääkakkujen trendejä tuntuu leimaavan selkeys ja kaikenlaisen “kikkailun” karsiminen sekä maun että ulkonäön osalta. Toisaalta kerroskakku on yhä useamman haaveena Sanna kertoo.

Ulkonäön puolesta kikkailun karsiminen näkyy esimerkiksi riisuttujen ja rustiikkisten Naked- ja Semi-naked-kakkujen suosiossa. Näiden viime kesän suosikkien lisäksi on tulevalle kesälle tilattu myös yhä enemmän valkoisella, teksturoidulla marenki- tai valkosuklaakreemillä kuorrutettuja kerroskakkuja. Myös amerikkalaistyyliset, sokerimassalla kuorrutetut kerroskakut saavat nyt olla pelkistettyjä, White on White-tyyppisiä.
Makujen osalta suositaan aitoja ja selkeitä makuja, raikkautta, täyteläisyyttä ja niiden yhdistelmää.
Kerroskakkujen rinnalla myös raikkailla Mango-Passion tai Key Lime-tyylisillä juustokakuilla on vankat kannattajansa ja ne toimivatkin monesti hyvin runsaan hääbuffetin jälkeen. Lisäksi mansikka-kermakakku kotimaisilla mansikoilla ja aidolla kermalla ei ole kesähäihin koskaan huono valinta.
Mikäli morsiusparilla on erilaiset toiveet kakun suhteen, on 3-5 maun kakkubuffet hyvä ja näyttävä ratkaisu. Kakkubuffetissa voisi olla vaikkapa lime-mascarpone juustokakku, suklaakakku, vadelma-valkosuklaakakku ja porkkanakakku -tyyliin jokaiselle jotakin.
Erikoisruokavalioita on yhä enemmän. Kun aiemmin erikoisruokavaliokakku oli laktoositon, se on nyt lähes aina lisäksi gluteeniton tai vegaaninen.
Tårta på Tårta oli Love Me Do -messuilla asiakkaiden nimeämänä ehdokkaana vuoden hääyritykseksi. Tutustu yritykseen täältä: http://www.tartapatarta.fi/