Millaisia menuja 2017 häissä syödään?

Häämenujen trendit seurailevat yleisiä ruokatrendejä kertoo Mira Nurmela News Cateringilta.

Suosittuja toiveita ovat nykyään esimerkiksi lähiruoka ja kauden raaka-aineet. Ihmisten tietoisuus ruokaan liittyvistä eettisistä kysymyksistä on selvästi lisääntynyt.

Kasvisruoka tai jopa täysin vegaani menu eivät ole enää harvinaisuus. On pariskuntia joista kumpikaan ei syö lihaa ja tällöin on luontevaa tarjota koko hää-seurueelle kasvisruokaa, kertoo Newsin Mira.

Grilliruoka ja street food ovat myös suosittu vaihtoehto perinteiselle hää-buffetille. Ruokailu voidaan toteuttaa esimerkiksi puutarhajuhlien hengessä niin, että kokki tarjoilee suoraan grillistä erilaisia lihoja ja lisukkeita. Muut ruokalajit, kuten salaatit, haetaan sitten perinteiseen tapaan buffetista.

Hää-menuihin toivotaan myös makuja maailmalta. Esimerkiksi aasia, lähi-itä ja etelä-eurooppa ovat Nurmelan mukaan makumaailmoina jo lähes yhtä suosittuja kuin suomalainen lohi, peruna ja lihapullat.

Hääkakku-perinteestä ei ole luovuttu, mutta perinteinen mansikkakermakakku on nykyään harvinaisuus. Yleisiä toiveita ovat erilaiset erikoiskakut kuten ns. jenkkityylin kerroskakut sekä naked cake.

Karkkibuffet pitää pintansa ja se onkin enemmän sääntö kuin poikkeus hääjuhlissa. Macaronsit ja cupcakesit on myös suosittu lisä kahvipöytään kakun lisäksi.

Jenkkityylinen “cocktailtilaisuus” on kiva ja tyylikäs tapa aloittaa hääjuhla. Kuohuviiniä, cocktailpaloja ja seurustelua ennen varsinaisen ruokailun aloittamista.

Tutustu helsinkiläisen News Cateringin menuihin täältä.

Kuva Susanna Nordvall