Kauneushoito-ohjeet ennen häitä

Reilu viikko ennen häitä on viimeinen h-hetki ihonpuhdistukselle. Jos kasvoilla on puhdistettavaa, on annettava aikaa myös jälkien rauhoittumiseen. Tuskinpa kukaan haluaa näyttää kirjavakasvoiselta hääpäivänään? Jos kasvoilla on akne tai erityisen paljon puhdistettavaa, voi kasvoja hoitaa vaikkapa viiden kerran sarjahoitona, kerran viikossa, yhdistäen ihoa rauhoittavia ja kosteuttavia laitehoitoja kuten iontoforeesia ja perinteistä ihonpuhdistusta. Viimeisellä viikolla ei ihonpuhdistusta enää tehdä, vain rauhoittavat hoidot. Sky- ja Cidesco-kosmetologi ja meikkaaja Netta Kimmel-Villa: Niille joilla ei ole kasvoilla epäpuhtauksia, suosittelen erittäin lämpimästi Yon-Ka Alpha vital- kasvohoitoa, jonka voi ottaa vaikkapa häitä edeltävänä päivänä. Alpha vital- hoito kirkastaa ja kuorii ihoa, jolloin tuloksena on hehkeä, pehmeä ja hyvinvoiva iho. Tämä kasvohoito rentouttaa myös mieltä. Ripsien ja kulmien värjäykset kannattaa tehdä 3-4 päivää ennen häitä, jotta väri ehtii vähän “kulua” eikä ole liian silmiinpistävä.

Moni morsian haluaa myös jalkojen näyttävän hyvältä. Jalkahoito ja varpaankynsien geelilakkaus kuuluu ohjelmaan pari päivää ennen häitä, mutta jos kantapäät ovat ihan korppukunnossa ja halkeilevat, tule jalkahoitoon jo kuukausi ennen häitä. Hoitolassa sinulle suositellaan jalkojen ihollesi sopivat tuotteet, joilla voit tehdä kotihoitoja. Geelilakkaus pitää varpaankynnet kauniina pitkään!

Säärten, reisien, bikinilinjan ja kainaloiden sokerointi on hyvä idea, jos häämatka odottaa heti häiden jälkeen – sokeroimalla poistetut ihokarvat pysyvät poissa pitkään ja saat olla huoletta matkalla. Jos et ole aikaisemmin poistattanut kainalokarvoja sokerilla, älä tee sitä juuri ennen häitä, ensimmäisillä kerroilla kainalot voivat ärtyä ja et ehkä voi käyttää päivään-pariin deodoranttia.. sokerointikertojen myötä kainaloiden iho tottuu sokerointiin eikä reagoi enää voimakkaasti karvanpoistoon. Sokeroitu iho on sileä ja ihanan pehmeä.

Koko vartalon kattava, otsasta varpaisiin asti tehtävä sprayrusketus vaatii myös hieman suunnittelua – mm. sokerointi on tehtävä pari päivää ennen sprayrusketusta, ja koko vartalo on kuorittava ennen käsittelyä. Vita Liberata sprayrusketus kosteuttaa ihoa tehokkaasti, ja antaa iholle upean, tasaisen sävyn, juuri sellaisen kuin haluat, aina luonnollisesta päivetyksestä voimakkaan tummaan rusketukseen. Eikä pelkoa oranssista rusketuksesta! Sprayrusketus säilyy iholla n. viikon, mutta kotihoitotuotteilla voit jatkaa kaunista, tasaista rusketustasi.

Sormusta ihastellaan häissä aina – onhan kätesi ja kyntesi hyvin hoidetut ja kauniit? Käsien ihon hoito eli manikyyri kuuluu morsiamen kauneudenhoito-ohjelmaan päivä ennen häitä. Manikyyrissä käsien iho hoidetaan, kynsinauhat siistitään ja kynnet viilataan ja lakataan. Normaali kynsilakka kestää kynsissä ehkä vain vuorokauden hyvässä kunnossa, ole siis valmis hankkimaan kynsilakka itsellesi kauneushoitolasta niin voit tarvittaessa paikkailla lakkausta. Kynsien geelilakkaus on oivallinen ratkaisu, kun lakkauksen täytyy näyttää
hyvältä pitkään. Geelilakkaus kestää moitteettomana jopa 14 päivää!

Ja sitten se hääpäivän näkyvin hoito; meikkaus. Suosittelen lämpimästi uhraamaan sen verran rahaa häämeikkiin, että se sisältää myös koemeikkauksen ennen häitä. Koemeikissä etsitään juuri ne oikeat värit ja tyyli joka on sinun näköisesi. Tämä helpottaa myös meikkaajan työtä- hääpäivänä voi keskittyä parhaimpaan suoritukseen kun värit ja meikit on jo valittu valmiiksi 🙂 myös toiveet käytettävistä tekoripsistä tai ripsitupsuista kannattaa kertoa meikkaajalle jo ennen koemeikkiä! Mietithän myös etukäteen ovatko käyttämäsi korut hopean- tai kullanväriset.

Myös sulhasen kannattaa käydä meikkaajalla. Jännittävässä tilanteessa (joihin hääpäivä kai myös lasketaan) miehen kaula, korvat ja posket punoittavat helposti. Hyvin valittu meikkipohja tasoittaa ihon väriä sopivasti, ilman että lopputulos on meikatun näköinen.

Kauneushoitola Villa Kimmel:n löydät Espoosta, Mankkaantie 5 F. Nettiosoite on www.kauneushoitolavillakimmel.fi ja puhelimitse tavoitat Netan numerosta 050 4377018.

Kuva: Kris Atomic